fasadvård

Förutom rengöring av alla typer av fasader, erbjuder vi även målning och reparationsarbeten av t.ex. skadad putsfasad, sanering av klotter och brandskador. Olika material och olika typer av beläggning kräver oftast helt olika arbetsmetoder. Några av de olika metoderna vi använder oss av vid rengöring av fasader/ exteriöra ytskikt är;

 

Softwash

Softwash är det senaste inom fasadrengöring och annan byggnadsexteriör och det är precis vad det låter som – en ”mjuk tvätt”. Metoden lämpar sig för rengöring av ytor som tål vatten men inte vid höga tryck, tex. träpanel. Metoden går ut på att med ett lågt arbetstryck (max 20 bar) och en speciell blandning av kemikalier och munstycken på tvätten, behandla ytan och sedan skonsamt skölja av den. Metoden är extremt effektiv när det gäller att avlägsna biologisk påväxt som alger, mossa och lav. Även smuts och beläggning som rost, oxider, fett och sot löser vi enkelt med Softwash-metoden. Alla kemikalier är godkända för användning hos både privatkunder och kunder inom industri och är biologiskt nedbrytbara.

 
 

Högtryck/ Hetvattentvätt

Högtryckstvätt är en kraftfull och mångsidig metod för rengöring av all byggnadsexteriör. Trycket på mellan 100 – 500 bar, i kombination med hetvatten (mellan 60 – 110° C) och förbehandling med kemikalier, löser de flesta typer smuts och beläggning. Högtryck- eller hetvattentvätt använder vi vid rengöring av tak av lertegel, betongtegel och plåt, vid tvätt av stenfasader, plåtfasader, marksten och sanering av t.ex. oljespill. Andra tjänster vi erbjuder där vi använder oss av högtryck/ hetvatten är t.ex. klottersanering, rengöring av bensinmackar, tvätthallar, rengöring av silos/ tankar, lastbilar och andra tunga fordon som utsätts för mycket smuts. Fördelarna med högtryck/ hetvatten är att det är en miljövänlig och effektiv metod för rengöring.

 
Andra metoder vi använder oss av vid rengöring eller sanering av fasader är olika typer av blästring.